fbpx

Keď som začínal kariéru v realitách situácia bola podobná tej čo nastáva teraz. Ako začiatočníci sme vtedy neriešili nejaké makroekonomické záležitosti a išli sme na to inštinktívne… Veď nás to aj poriadne prefackalo. Teraz som za toto obdobie vďačný a keď veľa ľudí šíri paniku tak vieme čo treba robiť. #2008 #realitna kriza #zaciatky #robittreba

Písal sa rok 2008, september, padla investičná banka Lehman Brothers, prepukla naplno realitná kríza. 2 týždne na to sme si zapísali aj so spoločníkmi do obchodného registra našu realitnú spoločnosť. Zdalo sa nám to, že super, že super nápad, vôbec sme ako nováčikovia v biznise neriešili nejaké vonkajšie vplyvy a vzápätí nás to asi 9 mesiacov fackalo z každej strany, takmer nič sme nepredali. Žili sme z pár sprostredkovaných prenájmov a naozaj sme zvažovali, že či sme napokon urobili dobre. Teraz je 12 rokov už po tejto udalosti a respektíve už asi 7 rokov po tom ako sme si založili ďalšiu firmu a to rozhodnutie spätne určite neľutujem. Začínať v takýchto pohnutých časoch je asi to najlepšie, čo sa nám mohlo stať, spevnilo to našu morálku, vieme, že niečo také môže nastať. Vieme sa aj v takýchto ťažkých časoch postaviť za svojich klientov. No a, história sa vždycky opakuje a 2 týždne dozadu si veľmi šikovný mladý chalan, ktorý chce pre nás pracovať, založil živnosť a 10 na to ako sa tešil, že už tú živnosť má, tak sme ho poslali domov na home office s tým, že sa mu podarilo akurát predať jednu garáž a vyriešiť jeden prenájom. Takže, chcel by som týmto trošku odkázať všetkým maklérom, ktorí sa boja, tým, čo začínajú, aj všetkým ľuďom, ktorí sa boja o robotu. Tie krízy prichádzajú a odchádzajú každú chvíľu, takže ak chcete byť dlhodobo úspešní, v investovaní, v biznise, v čomkoľvek, tak keď sa pozriete na tú krivku za veľmi dlhé obdobie, tak vždycky sú tam nejaké poklesy, ale nakoniec sa to vyšplhá naspäť a ide to ešte vyššie, čiže niekedy sa vám zdá, že proste ten trh takto vyprahne ako tento strom vedľa mňa, ale keď vydržíte dosť dlho, niekedy to trvá len pár dní, niekedy niekoľko mesiacov, niekedy je to otázka rokov, ale nakoniec sa vždy veci začnú zelenať a tam, kde bol vyprahnutý strom, tak nakoniec vyrastie nový les. Takže, zostaňte pozitívni, ak sa vám dá, teda nie na koronavírus, ale pozitívnym myslením, ak sa vám dá, tak zostaňte aj doma a verím, že sa uvidíme v zdraví pri ďalšom vlogu, majte sa pekne.

 

História sa opakuje ale nakoniec všetko dobre dopadne | Seriózny realiťák | Vlog 014

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.