fbpx

Hra na investoraNatrafil som na zaujímavý článok:

Hra na investora

Dneska som si na vás vymyslel takú malú hru. Už aspoň tisíckrát som počul niečo v duchu: „keby som mal na to peniaze, ja by som to tak rozbehol“, alebo „ja presne viem, ako rozbehnúť podnikanie, ale nemám na to prostriedky“ a pod.
Skúsme si zahrať takú hru. Predstavte si, že každý deň vám príde na účet 1.000,- EUR, vôbec nezáleží na tom, čo robíte, proste tých 1.000,- EUR príde každý jeden deň. Kľudne si na to spravte tabuľku a na každý deň si tú tisícku pripíšte, aj cez víkendy. Nemôžete tie peniaze len tak minúť na seba, musíte vymyslieť ako a do čoho ich investovať. Keď investujete zle, nič sa nedeje, zajtra príde ďalšia tisícka. Ak potrebujete napr. 30.000, viete, že prídu v priebehu 30-tich dní. Vašou úlohou je ich vždy investovať a v tej tabuľke si potom napíšte všetky náklady s investíciou a potom všetky predpokladané príjmy. Robte to tak, akoby to bola realita. Neobmedzujte sa. Ak sa vám 1.000 zdá veľa, alebo málo, vymyslite si vlastnú sumu. Zvyknite si na to, že ju dostanete každý deň.
Naozaj viete, do čoho tie peniaze investujete? Je to vaše vlastné podnikanie? Super, hrajte sa takto každý deň.
Čo sa stane? Buď sa vám to perfektne rozbehne, alebo časom nebudete vedieť, kam tie peniaze máte dať a donúti vás to premýšlať inak. Mnohokrát si ľudia myslia, že problém je iba v tom, že nemajú peniaze a aj preto ich nemajú. Hrajte sa, že ich máte, prešli ste teda cez prvú fázu a skúste si ďalší život s poznaním, že peniaze máte.
Už viete, čo s nimi spravíte? Výborne! Priznám sa, že keď som sa takto začal hrať ja, zistil som, že je to ďaleko tažšie, ako to na prvý pohľad vyzerá. Hrajte sa a vaše podnikanie sa tiež stane hrou. Postupne sa dostanete do toho, že reálne investujete nejaké ušetrené peniaze to projektov, ktoré ste si takto naplánovali dopredu.
Držím palce v tejto zábavnej, ale prekvapujúco náročnej hre.
Podnikanie – hra na investora

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.