fbpx

Spoločnosť Google pripravila novú službu ktorá je v súčasnosti v štádiu testovania.  Zatiaľ služba Google Wave funguje len na pozvánky a nie každý sa teda môže zapojiť a vyskúšať si ju naživo. U nás v realitnej kancelárii sme sa rozhodli, že si túto službu vyskúšame.

Vývojári z Googlu na uvádzacej konferencii predstavili službu ako „Takto by vyzeral e-mail keby ho vynašli dnes“. Základnou filozofiou je že Wave teda Vlna je akýmsi spoločným dokumentom do ktorého môžu aj viacerí príjemcovia robiť naraz zmeny. U nás je teda možnosť využívať ho hlavne pri riešení zmlúv, rôznych návodov a manuálov a pri zázname z porád.

Zaujímavou funkciou je napríklad doplnok vo forme dotazníka. Vytvoríte dokument, umiestnite otázku a účastníci jednoduchým kliknutím vyjadria svoj názor alebo potvrdia/nepotvrdia účasť na plánovanej akcii. Všetko sa deje v reálnom čase a ak ste online, tak priamo vidíte čo ktorý účastník zmenil.

Podľa mňa je GoogleWave skvelá služba, jedinou nevýhodou je, že u nás ju zatiaľ využíva veľmi málo ľudí.

Keďže nebol čas spracovať podrobnejší návod, aspoň zopár videí o funkčnosti služby Google Wave. Videá, návody a prihlásenie nájdete na stránkach wave.google.com

Google Wave – skvelý nástroj na projektový manažment

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.