fbpx

Hľadali sme vhodnú trasu na odskúšanie nových bežiek. Nakoľko sme úplní žačiatočníci, chceli sme niečo naozaj jednoduché. Pri surfovaní na internete sme toho moc nenašli a jeden známy nám doporučil, že to máme skúsiť na vodnom diele pri Žiline.

Sobota 23.01 naozaj začala ukážkovým ránom a tak sme sa pri krásnom slnečnom počasí a teplote -13 °C dopravili na vodné dielo v smere od výpadovky na Martin.

Z bežkovania po obslužnej ceste okolo vodnej nádrže sme boli trošku sklamaní nakoľko snehu nenapadlo až tak veľa a naše nové sklznice to značne pocítili, no v jednej zákrute sme si všimli, že nejaký extrémisti pred nami prešlapali stopu priamo po ľade ktorý pokrýval celé vodné dielo. Z nášho bežkovania pri vodnom diele sa stalo bežkovanie na vodnom diele a pri takomto počasí s panorámou Malej Fatry a krásne zasneženej rovnej plochy to bol naozaj zážitok.

Nevieme, či sme neporušili nejaké nariadenia, či zákazy a dúfame, že nás dodatočne nikto nespokutuje ale keby aj tak to stálo za to.

Varovanie: neberte to ako návod, neručíme za prepadnutie pod ľad ani za iné úrazy ktoré môžu vzniknúť pri podobných blbostiach :).

No a je tu aj zopár fotiek pre inšpiráciu.

Ak máte nejaké dobré miesta/nápady, kde by sa dalo blízko Žiliny vyblázniť na bežkách napíšte do správy alebo do komentára.

Na stope: 1 Vodné dielo Žilina
Tagy:            

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.