fbpx

8 + 1 krok k úspešnému predaju nehnuteľnosti

Riešime bývanie - Žilina - Martin Čapo

Vhodne stanovte ponukovú cenu

Je dobré mať prehľad o cenách aby ste neublížili predaju svojej nehnuteľnosti. Správnym nastavením úvodnej ceny si získate záujemcov a zároveň zabránite znehodnoteniu ponuky.

Určite si časovú aj cenovú stratégiu

Vytvorte si stručný plán predaja. Postačí časový harmonogram a stratégia cenotvorby, nielen znižovanie ale aj jej úpravu v prípade zvýšeného záujmu.

Nehnuteľnosť na predaj dobre pripravte

Malé investície v rámci prípravy predaja môžu znamenať o tisíce EUR vyšší výnos. Nehnuteľnosť treba pripraviť nielen vizuálne ale aj po právnej stránke

Dajte si záležať na príprave marketingu

Sociálne siete a internet priniesli perfektné možnosti propagácie s presným cielením na potenciálnych kupcov podľa veku, lokality a preferovaných záujmov. Využite tento nástroj naplno vo svoj prospech...

Vytvorte prezentáciu, ktorá oslní

Ak budete mať len obyčajné fotky, vaša nehnuteľnosť nebude moc vyčnievať z radu. V dnešnej dobe sú rôzne úžasné možnosti ako odprezentovať byt či dom. Využite profi fotky, video, prípadne 3D prehliadku nehnuteľnosti.

Investujte do propagácie, je to najlepšia investícia

Neváhajte investovať pár EUR do topovania a zvýrazňovania inzercie, do zobrazenia platenej reklamy na webstránkach, sociálnych sieťach a realitných portáloch. Je to investícia ktorá sa oplatí a určite sa vráti vo vyššej cene.

Vyhraďte si čas a pripravte sa na obhliadky

Dobrá propagácia znamená vyšší záujem a nutnosť realizovať obhliadky. Časovo sa treba prispôsobiť záujemcom a pripraviť sa na komunikáciu s nimi. Človek s prezentačnými schopnosťami a skúsenosťami Vám ušetrí stres a určite aj zaujímavé finančné obnosy.

Podaním ruky to nekončí ale začína

Ak nájdete záujemcu, ktorý Vám povie áno, začne sa zložitý proces prípravy podkladov, financovania, jednania s bankami, znalcami, úradmi, katastrálnym úradom... Túto fázu predaja treba určite zveriť odborníkovi. Neriskujte a nepredávajte Váš celoživotný majetok bez odborníka.

Alebo zavolajte seriózneho realiťáka čo všetko vyrieši

Ak nemáte skúsenosti s predajom nehnuteľností či marketingom určite oslovte solídneho realitného makléra, ktorý Vám pomôže vyriešiť všetky procesy a naplánovať jednotlivé kroky predaja, všetko dôsledne pripraví a pomôže Vám vyjednať čo najlepšie podmienky.

Stanovenie ceny

Pri stanovení ceny používame cenové mapy z realitnej komory, porovnávaciu metódu z inzertných portálov a databázu realizovaných realitných transakcií. Kombinácia uvedených metód zabezpečí, že sa nemusíte obávať, že by ste prestrelili úvodnú ponukovú cenu a poškodili tak predaj svojej nehnuteľnosti. Zároveň si môžete byť istí, že nepredáte pod trhovú cenu. Ohľadom stanovenia predajnej ceny Vám ponúkame bezplatnú a nezáväznú konzultáciu. Viac informácií a dohodnutie termínu nájdete pod tlačítkom nižšie….

Pomôžeme Vám v rozhodovaní

Niekedy je lepšie mať k dispozícii človeka so skúsenosťami, ktorý Vám poradí a pomôže s nastavením stratégie. Každý predaj nehnuteľnosti je individuálny a správnym nastavením taktiky predaja a spôsobu akým sa bude nehnuteľnosť prezentovať ovplyvní konečný výsledok.  Spoločne s Vami vypracujeme časový a cenový plán aby ste predali nehnuteľnosť čo najvýhodnejšie.

Príprava nehnuteľnosti na predaj

Ak chcete získať z nehnuteľnosti čo najväčší finančný obnos treba nehnuteľnosť pripraviť. Nielen po vizuálnej stránke, ale aj po stránke právnej. Poradíme Vám čo presne treba urobiť, ako nehnuteľnosť „naštýlovať“, aké si pripraviť dokumenty a aké kroky podniknúť k tomu, aby Vaša nehnuteľnosť bola pripravená na bezproblémový predaj.

Príprava na dobrý marketing

Na dobré fotografie, 3D obhliadku, videoprezentáciu a zábery z dronu treba nielen cit a prax ale aj dobrú techniku.  U nás v realitke máme všetko potrebné vybavenie, aby sme dokázali pripraviť podklady pre komplexný marketing. Ak chcete dnes dobre predať nehnuteľnosť dobré fotky sú úplná samozrejmosť bez ktorej sa nazaobídete, ak však chcete naozaj zaujať potenciálnych záujemcov treba spraviť omnoho viac. My vieme čo a ako….

Prezentácia ktorá zaujme a ohúri

Komplexne pripravená prezentácia, profesionálne napísané pútavé texty, kvalitná vizuálna stránka ponuky, to všetko sú benefity, ktoré zvyšujú šancu na predaj a v konečnom dôsledku aj cenu za ktorú nehnuteľnosť predáte. Pekne profesionálne spracované prezentácie a fotky majú 6-7x väčší počet vzhliadnutí na realitných portáloch. Viac záujemcov znamená lepšiu pozíciu pri vyjednávaní pre Vás.

Do reklamy treba aj investovať

Aj výstavná fotka, či nádherné video neznamená zaručený úspech ak ho neviete dostať medzi široký okruh potenciálnych záujemcov. Sociálne siete ako Facebook, YouTube, Instagram a vyhľadávacie programy ako Google, či realitné portály, to všetko sú nástroje ktoré musíte vedieť využívať na maximum. Len tak predáte naozaj rýchlo a dobre. No a databáza potenciálnych záujemcov, ktorú budujeme v realitke dlhodobo má pre predávajúcich doslova cenu zlata. Neváhajte sa na nás obrátiť. V prípade predaja cez nás preberáme na svoje plecia aj investovanie do reklamy a každú zákazku samostatne dotujeme, Vás to nestojí ani cent navyše.

Čas sú peniaze

Príprava na obhliadky, dohadovanie obhliadok, organizovanie obhliadok, realizácie obhliadok, naštudovanie spôsobu vedenia obhliadok a efektívnych postupov, toto všetko sú veci, ktoré my vieme a ušetríme tak Váš čas. Nemusíte nikam chodiť, s nikým sa vybavovať a obliadky komplexne vybavíme za Vás.

Zálohou sa predaj nekončí

Ak si podáte ruku alebo zoberiete od kupujúceho zálohu, reálny proces predaja len práve začal. Čaká vás časovo náročný maratón takmer 30 na seba nadvzäzujúcich úkonov od prípravy podkladov pre znalca, financovanie nehnuteľnosti, prípravy zmlúv, jednania s finančnými partnermi a právnikmi, jednanie so správcom bytového domu, úradmi, okresným úradom, katastrom, daňovým poradcom…. U nás všetky náležitosti od A po Z vybavíte na jednom mieste a všetko bude mať hladký priebeh.

Pribehneme ako na zavolanie

Svoju prácu máme naozaj radi, ak do nás vložíte dôveru, budeme hájiť Vaše záujmy pri predaji, ako keby išlo na našu vlastnú nehnuteľnosť. Všetky starosti preberieme za Vás a budeme Vás len informovať aké kroky prebehli a aké nasledujú. Predaj vybavíte z pohodlia svojej obývačky a čaká Vás maximálne jedna návšteva našej kancelárie, jedna banky a jedna u notára. Prvým krokom je nazáväzné stretnutie na ktorom poskytneme zopár rád zdarma a v prípade ak by ste mali svoju predstavu o predaji odlišnú od tej našej máte plné právo riešiť predaj sami alebo s niekým iným. Viac ako 90% klientov však riešime hneď na prvom stretnutí. Budeme sa na Vás tešiť. Zavolajte a my pribehneme hneď ako to bude možné 🙂