fbpx

rýchly predaj nehnuteľností

Pred tromi týždňami ma oslovili majitelia víkendového domu v obci Ďurčiná, že by mali záujem dom predať. Nakoľko ide o veľmi špecifickú nehnuteľnosť, síce na krásnom pozemku ale využívanú skôr ako víkendový dom bolo celkom náročné stanoviť reálnu predajnú cenu. Málo ľudí má skúsenosti s predajom takýchto špecifických domov a tiež s tzv. systémom predaja prostredníctvom tichej aukcie.

Ponuku domu nájdete tu:
https://www.jrreality.sk/nehnutelnost/1425633/predaj-rodinneho-vikendoveho-domu-v-durcinej–sukromny-vodopad–1000-m2-pozemok.htm

Sám som si nebol istý, aký je v dedinke akou je Ďurčiná priestor na výšku ceny a tak sme sa s majiteľmi rozhodli, že vyskúšame dať cenu tak aby boli spokojní hlavne oni. Veľa mojich klientov má pri predaji obavu, že predajú nehnuteľnosť „pod cenu“. V takomto prípade doporučujem klientom predaj formou TICHEJ AUKCIE. Je to špecifický spôsob predaja ktorý využíva len veľmi malé percento maklérov ale ak ho ovládate a ste v tom naozaj dobrý je to výborný nástroj na rýchly predaj za reálnu alebo často aj vyššiu ako normálnu cenu.

Ako to funguje? V prvom kroku treba vyvolať vysoký záujem o danú nehnuteľnosť, čo sa dosahuje predovšetkým cielenou a rozsiahlou propagáciou. Tento prvý krok sa skladá z mnohých prvkov z ktorých je veľká časť naše tajné know-how a v prípade ak by ste boli našimi klientami pri predaji tak tieto nástroje hrajú vo váš prospech. Jedným z nástrojov je aj videoobhliadka. K tomuto domu si ju môžete pozrieť tu:

Oplatí sa vidieť. V tesnej blízkosti pozemku je aj krásny vodopád 🙂

Ďalším krokom je dôsledná organizácia obhliadok a vytvorenie a naštylizovanie nielen nehnuteľnosti ale aj celej atmosféry okolo toho aby bol záujem klientov naozaj „cítiť vo vzduchu“. To následne vytvára priestor pre samotnú tzv. tichú aukciu, ktorá je v príncípe veľmi jednoduchá ale účinná. Dohodnete si s najvážnejšími záujemcami presný čas a podmienky aukcie a jednoducho licitujete cenu. Je dôležité mať s tým skúsenosť a urobiť to citlivo, inak sa môže stať že najvážnejší záujemca s hotovosťou sa urazí alebo zasekne a vy ste v podstate urobili viac škody ako osohu… Osobne som už zopár taktýchto akcií organizoval a úprimne sa priznám že aj pár kupujúcich podráždil. Keď však pracujem pre predávajúceho a ten ma aj platí, je dôležitý výsledok. Snažím sa k tomu pristupovať seriózne a preto sa ospravedlňujem všetkým záujemcom, ktorí nakoniec mali nižšiu predstavu o cene aká bola ponúknutá inými klientami. Zároveň sa otvorene pýtam: „Čo by ste robili vy na mieste majiteľa alebo makléra ak by niekto iný ponúkol viac?“.

Vďaka zladeniu rozsiahlej propagácie, videoobhliadke cielenej na špecifickú klientelu, super zorganizovaným obhliadkam (7 klientov sa striedalo pri bránke – ako z realitnej príručky 🙂 a samozrejme citlivému dohodnutiu tzv. tichej aukcie sa nám podarilo túto nehnuteľnosť predať reálne o niekoľko tisíc EUR drahšie ako bola stanovená cena. Výsledok pre majiteľov: za jeden deň som im zarobil štandardnú ročnú mzdu.

Tu najlepšie vidno aký je rozdiel keď máte skúseného / neskúseného makléra alebo si nehnuteľnosť predávate sami… Zároveň je to aj najlepší príklad toho, že sa oplatí zaplatiť za služby profesionála, či už si dávate opraviť auto alebo obzvlášť ak ide o predaj vášho celoživotného majetku.

Koľko to celé trvalo? – týždeň kým sme si našli čas a stretli sa, týždeň na prípravu ponuky a realizáciu marketingu, jeden víkend na obhliadky a budúci týždeň podpisujeme zmluvy… za 20 dní vybavené.

Nie vždy sa dá takýto spôsob predaja realizovať, niekedy úprimne priznám, že treba aj trošku pozitívnej náhody, ale šťastena určite praje pripraveným… Ak chcete aj vy chcete pri predaji využiť podobný spôsob a byť pripravený na všetky situácie, rád sa s vami stretnem a môžeme sa pobaviť o tom ako predať čo najrýchlejšie a za čo najvyššiu cenu.

Keď sa nedá využiť tichá aukcia tak sú tu samozrejme iné metódy… najlepšie však bude ak mi zavoláte 🙂

Teším sa na Vás aj na mojom novom YouTube kanále, ktorý môžete navštíviť tu: Realitný maklér na YouTube | Seriózny realiťák

Váš Seriózny realiťák | Ing. Ján Ratulovský

Dom predaný za týždeň | V tichej aukcii pre majiteľa ešte niekoľko tisíc naviac

Názor na “Dom predaný za týždeň | V tichej aukcii pre majiteľa ešte niekoľko tisíc naviac

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.