fbpx

Snehová nádielka nás dnes nenechala chladnými a už od rána sme sa tešili, že si pôjdeme prevetrať hlavu a bežky na cyklotrasu blízko Starej Bystrice. V lete sme ju absolvovali zo dva krát celú na bicykloch, dnes sme chceli aspoň polovicu a to zo Starej Bystrice na Novú Bystricu prebehnúť na lyžiach.

Kto tu ešte nebol, určite to tu treba navštíviť. Trasa je položená na bývalej úzkorozchodnej železničke, ktorou sa zvážalo drevo z Vychylovky až do Krásna nad Kysucou. Vedie okolo rieky zväčša popod les mimo hlavnej cesty. V lete sa tu dá výborne korčuľovať, bicyklovať a aj behať. V zime po celej dĺžke vedú dve bežecké stopy.

Na stopu sa dá dostať každých pár km pozdĺž celej trasy, pri hlavnej ceste sú odpočívadlá a parkoviská. My sme zaparkovali kúsok od kruhového objazdu pred Starou Bystricou.

Keďže napadlo asi 10 cm čerstvého snehu podmienky boli perfektné a prilákali viacerých bežkárov. Trasa je vhodná aj pre deti a úplných začiatočníkov. Cyklotrasu určite odporúčame ako v lete tak aj v zime. Pri výlete je možné si pozrieť aj viaceré miestne turistické atrakcie: Slovenský orloj v Starej Bystrici, skanzen vo Vychylovke a pekne je aj pri vodnej nádrži Nová Bystrica, ktorá zásobuje vodou aj mesto Žilina.

Ako to tu vyzerá si môžete pozrieť na fotkách.

Na stope: 2 Staronová Bystrica
Tagy:            

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.