fbpx

Popis zo znaleckého posudku:

Samostatne stojaci dvojpodlažný rodinný dom postavený v k. ú. Malá Bytča, prístupný po spevnenej komunikácii, umiestnený na rovinatom pozemku. Jedná sa o dvojpodlažný rodinný dom pôdorystného tvaru T, dispozične pozostávajúci z I.NP a z podkrovia, so sedlovým krovom, pokrytým hliníkovými šablónami. Dispozičné riešenie I.NP : zádverie s chodbou, schodisko, kúpeľňa s WC, kuchyňa, komora, kotolňa so skladom, 2 izby podkrovie : chodba, 2 izby.

Základy jednoduché pásové z monolitického betónu, obvodové zvislé konštrukcie sú murované z tehál v skladobnej hr. do 450mm, priečky sú tehlové v skladobnej hr. 100mm a 150mm, stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom, krov je drevený trámový sedlový, pokrytý je hliníkovými šablónami, klampiarske konštrukcie sú z oceľového pozinkovaného plechu úplné strechy a parapety. Fasáda je hladká vápenno – cementová, vnútorné povrchové úpravy sú z vápennej malty hladké. Okná sú dvojité drevené s doskovým ostením.

Vykurovanie ústredné, radiátory sú oceľové panelové. Elektroinštalácia svetelná a motorická, poistkové ističe, rozvod vody studenej a teplej z centrálneho zdroja. V obytných miestnostiach prevládajú podlahy plávajúce, v príslušenstve prevládajú keramické.

Schodisko je drevené schodnicové, nášľapná vrstva je z tvrdého dreva. V kuchyni je keramický obklad za linkou a sporákom. V kúpeľni je keramické umývadlo, sprchovací kút, misa WC COMBI, keramický obklad po strop. Na prízemí v rámci nadstavby podkrovai boli komplexne menené všetky podlahy, okná, kuchynská linka, bola rekonštruovaná kúpeľňa aj inštalácie. V podkroví zvislé nosné konštrukcie sú murované v skladobnej hr. do 40cm, strop je drevený trámový. Fasáda je z hladkej vápenno-cementovej malty, vnútorné povrchové úpravy sú z vápennej malty hladké. Okná sú zdvojené drevené a aj strešné s izolačným dvojsklom, dvere drevené z tvrdého dreva. Vykurovanie ústredné, radiátory sú oceľové panelové. Elektroinštalácia svetelná poistkové automaty. V obytných miestnostiach prevládajú

podlahy plávajúce, v príslušenstve prevládajú keramické. Doklady o veku pôvodného rodinného domu sa nezachovali. Vek rodinného domu bol určený na základe miestneho šetrenia a zisťovania. Rodinný dom bol postavený v roku 1955. V roku 1998 bola vykonaná nadstavba rodinného domu a rekonštrukcia. K týmto stavebným úpravám bolo vydané stavebné povolenie a bolo vydané užívacie povolenie. Údržba je veľmi dobrá, konštrukčné prvky dlhodobej životnosti nevykazujú závady, ktoré by mali vplyv na zníženie celkovej životnosti stavby. V okolí domu je občianska vybavenosť, ktorá zodpovedá veľkosti miestnej časti. Dom je možné napojiť na všetky inžinierske site okrem kanalizácie, ktorá v tejto miestnej časti nie je vybudovaná. Orientácia obytných miestností je prevažne v smere JZ.

Altánok. Jedná sa o stavbu na oddych postavenú za domom zo západnej strany. Konštrukcia je z drevených hranených trámov, čiastočne cca do 1,2 výšky obitá doskami z jednej strany. Krov je sedlový s podbitím, pokrytý je asfaltovým šindľom, klampiarske konštrukcie sú z oceľového pozinkovaného plechu. Podlaha je zo zámkovej dlažby.

Plot predzáhradky a plot od parc. č. 141 – Oplotenie je tvorené oceľovými stĺpikmi, podmurovka je z monolitického betónu, základy sú betónové monolitické. Medzi stĺpikmi sú osadené vodorovné zvlaky, výplň je zo zvislých drevených prvkov. Vráta a vrátka sú z toho istého materiálu. Drevené výplňové prvky sú opatrené náterom.

Vodovodná prípojka – vybudovaná v r. 1998, výmera 6,0m.

Vodomerná šachta – bola vybudovaná v r. 1998, výmera 1,82 m3.

Plynová prípojka – vybudovaná v r. 2000, výmera 7,50m.

Kanalizačná prípojka – vybudovaná v r. 1998, výmera 4,0m.

Žumpa – vybudovaná v roku 1998 o výmere 13,50 m3.

Spevnené plochy – vybudované v r. 1998, výmera 152 m2.

PREDANÉ: Predaj rodinného domu v Malej Bytči

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.